Customer support: sales@hardgamer.bg +359883378156
Bulgarian

Моите покупки

0 продукт/а - 0,00 лв.
Вашата кошница е празна!

Какъв монитор да избера за компютъра си?

Бъди социален

sideblock

Съвременните технологии ни осигуряват достъп до необятна информация, също както и ни помагат и да се забавляваме. С помощта на смарт решенията ние можем да общуваме свободно, да купуваме директно през интернет и да организираме важни събития. Днес е важно не само да разполагаме с модерна техника, но и да сме сигурни в нейното качество, което ще ни осигури дълъг експлоатационен живот на устройството. Такова устройство е компютърният монитор. Той е периферията, от която най-често сме склонни да пестим пари, а обикновено използваме ежедневно и продължително.

Независимо дали търсите монитор за игри, гледане на филми, обработка на снимки или професионална употреба,  дали старият ви монитор вече не работи или просто сте решили, че е време за нов, избор на монитор е сериозна крачка. Подбирането на конкретен модел може да бъде трудно, тъй като на пазара има голям и разнообразен избор – различни размери, видове матрица, възможности за връзка и допълнителни функции.

Преди да изберете своя нов LCD монитор трябва да се замислите за бюджета и за какво той ще бъде използван. Комфортът при гледане е важен, независимо дали работите с текст, таблици и графики, дали обработвате изображения, гледате филми или играете видео игри.

Според приложението си, мониторите могат да бъдат разделени на категории: за професионална употреба - художник, фотограф, дизайнер на игри или просто искате да започнете да се развивате в областта на визуалните развлечения, ще ви е необходим професионален монитор за дизайн/редактиране. Колкото по-голям е размера на екрана – толкова по-добре; за играене на видео игри - включват технология за „адаптивно синхронизиране“, която елиминира разкъсването и насичането, като картината на монитора съвпада с честотата на опресняване на кадрите, изтласкани от графичната карта на компютъра; за филми - концентрирайте се върху размера. Изкривените монитори могат да намалят отраженията в екрана и освен това създават по-голям комфорт при гледане. Качеството на видео, което ще виждате на монитора зависи от изчислителната мощ на графичния процесор на компютъра; за ежедневна употреба - подходящи са за задачи като писане на имейли, използване на социални медии, сърфиране в мрежата, плащане на сметки онлайн; за многофункционална употреба - осигуряват качеството на дисплея и производителността, от които се нуждаете за дейности, като стрийминг на музика и филми, споделяне на снимки и слайдшоу, видеоконференции и работа с офис пакети. LED или IPS монитор с разделителна способност Full HD работи добре за многофункционална употреба.

За повечето потребители 24-инчов монитор е сравнително достатъчен, освен това ценово тези модели са доста достъпни. Все по-популярни стават мониторите с диагонал от 27 инча, но има много варианти и над 30 инча. Ако искате да бъдете крайни – можете да купите и 50-инчов монитор, стига да ви върши работа. 

Необходимо е да се вземе под внимание: диагоналът и разделителната способност (резолюцията) на екрана; пространството, с което разполагаме на работното ни място; колко време прекарваме пред монитора; тип матрица; ергономичност.

Стремежът ни е максимално да се отговори на потребностите на клиентите. Нашите специалисти са хора с дългогодишен опит и професионални познания. Това Ви гарантира надеждно и качествено обслужване!

Избраният монитор няма да подобри качеството на работата на компютъра ви, но ще направи вашето стоене пред него по-приятно и здравословно. Доверете се на професионалистите при избор на монитор за вашия компютър.

HARDGAMER.BG ВСИЧКИ ПРАВА ЗА ПАЗЕНИ! Използването на материали и текстове от сайта, включително копирането и преправянето им е забранено по силата на ЗАПСП и ЗАД на ЗАПСП.
"