Customer support: sales@hardgamer.bg +359883378156
Bulgarian

Моите покупки

0 продукт/а - 0,00 лв.
Вашата кошница е празна!

Правила за комбиниране на цветовете в дрехите

Бъди социален

sideblock

Ако цветовете на дрехите ви са комбинирани неправилно, ще имате усещането, че нещо във външния ви вид не е както трябва. Това се дължи не толкова на съзнателното разбиране на модерността и стила на дрехите, колкото на физическите закони на цветовото възприятие.

Как работи то ли?

Погледът се плъзга по външния вид на друг човек и отбелязва хармонията или нехармонията на цветовите комбинации. Ако нашето око забележи дисхармонията на цветовете, тогава към мозъка се изпраща незабавен сигнал за дразнене и се образува реакция на отхвърляне. Точно в този момент казваме, че човекът е облечен грозно. И понякога дори не можем да обясним защо е така. За да изглеждате стилно, трябва да се придържате към естествените закони на цветовите комбинации и никога да не ги нарушавате.

Закон 1: Комбинация на не повече от 4 цвята

За вашият външен вид трябва да използвате 2 до 4 цвята. Ако използвате само един  цвят се създава усещането за скука и бледност.

Използвайки повече от 4 цвята пък ще станете пъстри, като папагал, и когато хората ви видят, погледът им ще прескача от един цвят в друг, без да знаят къде да спрат. Несъзнателно това увеличава безпокойството на хората и ги кара да наричат ​​дрехите ви „ужасни“

Закон 2: Съотношението на цветовете не е равно

Един илидва основни цвята + допълнителни цветове.

Дрехите трябва да имат основен цвят, който е с по-голяма площ, и някои допълнителни цветове, които са по-малко.

Например синя рокля с дължина до коляното + син шал + черни обувки (синият цвят е основен), сини дънки + бяла дълга риза отвън + бели обувки + бяла чанта (белият цвят е основен). Имайте предвид, че не само цветът на дрехите играе главната роля, но и цветът на чорапогащника, косата или чантата, тоест всичко, което и върху вас и което носите в ръка.

Закон 3: Черно, бяло и сиво се комбинират с всички цветове

Универсалните цветове, които могат да допълнят всеки друг цвят, са сиво, черно и бяло.

Имайте предвид, че визуално бялото разширява, а черното вталява. Тези цветове се използват най-добре за основни елементи, които след това ще се допълнят с ярки аксесоари или цветни елементи. Избирайки между червени, сини и черни обувки, по-добре е да изберете черни. Те могат да бъдат комбинирани с всички дрехи в гардероба ви.

Закон 4: Всички пастелни цветове се комбинират един с друг, независимо от нюанса

Пастелните цветове са бежово, прасковено, розово, светло синьо и др.

Всички те, с добавено много бяло могат да се комбинират един с друг в произволен ред. Бъдете внимателни с розовото - единственият цвят, който може да ви направи да изглеждате по-пълни.

Закон 5: Долната част трябва да е с 1 до 3 тона по-тъмна от горната (с изключение на бялото)

Това важно правило ви позволява визуално да направите фигурата си по-слаба и по-стройна. Класиката е бяло горнище и  черено долнище.

Основата (дъното) трябва да е по-здрава, по-стабилна и следователно по-тъмна, а върхът трябва да е по-лек и  по-прозрачен. Като дървото, което има кафяв ствол и светлозелени листа. Нарушавайки това правило ще  изглеждате като обърнат триъгълник.

Закон 6: Съчетават се свързани или контрастни цветове

Свързани или контрастни цветове могат да се комбинират един с друг. Всички други опции са нехармонични. Свързани са цветовете, които се различават един от друг по нюанс (червено, розово, тъмно червено)

Контрастни са цветовете, които са напълно противоположни (лилаво-жълто, синьо-оранжево). Единствената контрастираща комбинация, която според мен е рискова, е зелено и червено.

Разберете кои цветове са свързани и кои са контрастни, като използвате цветовото колело.

Вероятно сте виждали, че много дизайнери умишлено нарушават тези естествени цветови правила и го правят нарочно, за да направят образа на колекцията по-агресивен, шокиращ, ярък и екстравагантен. За тази цел те използват в дрехите до 10-15 цвята.

Вие също можете да нарушавате правилата за цветовете, но трябва да сте 100% сигурни каква идея искате да предадете на хората около вас.

HARDGAMER.BG ВСИЧКИ ПРАВА ЗА ПАЗЕНИ! Използването на материали и текстове от сайта, включително копирането и преправянето им е забранено по силата на ЗАПСП и ЗАД на ЗАПСП.
"