Customer support: sales@hardgamer.bg +359883378156
Bulgarian

Моите покупки

0 продукт/а - 0,00 лв.
Вашата кошница е празна!

Конвектор за под или за стена да изберем за дома си

Бъди социален

sideblock

При отопляването на каквото и да е пространство, една от най-важните теми са безопасността и ефикасността на избрания от нас начин. Тези фактори могат да варират значително, в зависимост от обстановката, пространството и приложимостта, но в домашни условия винаги се търси най-доброто и от двата свята.

Има ли значима разлика между тях

В света на отоплителните тела, има един представител, които се откроява от останалите със своята елегантност и изключителна ефикасност. Това са конвекторите от високите енергийни класове, като тези, които можете да намерите на Klimatici.bg – те са компактни, изключително лесни за ползване и доста безопасни.

Има два основни вида, такива за стена, и такива за под, като тези за под могат да бъдат монтирани за стена, но с извън-пазарни приставки, които не са гарантирани от самите производители. Разликата между тях е очевидна, единия вариант е стационарен, но стабилен, другия е мобилен, но има опасност от събаряне – отвъд това са еднакви.

Какви са предимствата на подовия вариант

Подовите конвектори използва природния закон наречен конвекция, при които топлия въздух се издига нагоре, а студения пада надолу. Конвекторните печки, за разлика от другите отоплителни тела като климатиците, няма вентилатор, които да движи въздуха, което ги прави безшумни и изключително полезни за дробовете.

Подовите варианти са доста мобилни и могат да бъдат транспортирани доста лесно понеже са леки – стига да има контакт в стаята, те могат да бъдат там. Много от моделите на Klimatici.bg имат стабилни, широки основи, специално създадени да предоставят тази сигурност и стабилност, на която разчитате.

Има, все пак, вероятността от събаряне от невнимателен човек, а това може да рискува сигурността, особено в стаи с текстилни подови покрития.

Какви са предимствата на конвектора за монтаж

За разлика от мобилните, подови конвектори, тези за стена са значително по-сигурни, тъй като директно и сигурно се прикрепват към стената на стаята. По този начин няма риск от събаряне, но пък не може и да се мести толкова бързо, правейки го не толкова добър избор при нужда от адаптация.

Ако имате потребност от нещо по-постоянно, то стенните конвектори са правилния избор, но ако имате нужда от това да го местите от стаят в стая или от място в място, то тогава е по-добре да вземете конвектор за под.

И двата вида идват с нужните защити от прегряване, токов удар и опарване, правейки ги доста добри избори за детска стая. Освен това и щадят дробовете на тъй като не изсушават въздуха както е при климатиците или духалки – страхотен избор при хора с проблем в дихателните пътища и астмата.

HARDGAMER.BG ВСИЧКИ ПРАВА ЗА ПАЗЕНИ! Използването на материали и текстове от сайта, включително копирането и преправянето им е забранено по силата на ЗАПСП и ЗАД на ЗАПСП.
"