Customer support: sales@hardgamer.bg +359883378156
Bulgarian

Моите покупки

0 продукт/а - 0,00 лв.
Вашата кошница е празна!

Какво да направите, ако изгубите ключовете си за колата?

Бъди социален

sideblock

Загубата на ключовете за колата може да бъде нещо изключително неприятно. В зависимост от модела и годината на превозното средство, което карате, замяната на изгубен или откраднат ключ може да включва главоболия и пари, за които не сте готови.

Но какво да правите в моментите, в които това се случи? Ето някои съвети.

Използване на традиционен ключ за кола

Стандартният ключ, използван от автомобилната индустрия, е чисто механичен - поставяте го в цилиндъра за запалване и завъртате, за да запалите колата си.

Ако го загубите, можете да се обадите на ключар. Винаги можете да потърсите в интернет добър автоключар Младост и няма да ви бъде никак трудно да го намерите. Един такъв специалист може да дойде и да ви направи нов ключ на място, което е доста удобна опция.

В някои случаи обаче, при необичайно или по-старо превозно средство, ключар може да не е в състояние да помогне. Тогава може да се наложи да купите нов цилиндър и ключ за запалване от независим сервиз.

Интелигентен ключ

Известен също като опцията за „запалване без ключ“, интелигентният ключ е свързан с превозни средства, които имат бутон за стартиране на таблото. Технологията Smart Key работи чрез сензор за близост в автомобила, който автоматично знае кога интелигентният ключ (който изобщо не е ключ, а сензор) е наблизо. След това отключва автомобила и позволява стартирането му с натискане на бутон.

Ако го загубите, ще трябва да теглите колата си до автокъщата, ако нямате резервен ключ, а след това да си поръчате нов.

Всъщност, поръчката на нов ще е необходима почти винаги при загубването на автоматичен ключ, било то интелигентен или традиционен. Емоцията не е особено приятна, нито създаването на ангажимент, за който освен това трябва да платите. Ето защо трябва да бъдете много внимателни със съхранението на автомобилните си ключове и винаги да ги държите на едно и също, определено за тях място. Така рискът от загубване или дори открадване се минимализира.

 
HARDGAMER.BG ВСИЧКИ ПРАВА ЗА ПАЗЕНИ! Използването на материали и текстове от сайта, включително копирането и преправянето им е забранено по силата на ЗАПСП и ЗАД на ЗАПСП.
"