Customer support: sales@hardgamer.bg +359883378156
Bulgarian

Моите покупки

0 продукт/а - 0,00 лв.
Вашата кошница е празна!

Как Covid-19 промени навиците ни в интернет

Бъди социален

sideblock

Докато проблемната ситуация с Covid-19 продължава, интернет очевидно играе жизненоважна роля за справянето с нея. Той позволява на приятелите и семействата да поддържат връзка и да бъдат информирани, дава шанс на учениците да посещават класовете си и помага на хората по цял свят да изпълняват основни задачи както в професионален, така и в личен план.

В тази нова реалност надеждният достъп до интернет също така е от решаващо значение за непрекъснатостта на бизнеса, тъй като служителите продължават да работят от вкъщи. Видеоконференциите вече замениха ежедневните срещи. И много хора, които преди са работили в офис, вероятно ще продължат да работят отдалечено в дългосрочен план, дори когато пандемията приключи.

Но как тези масивни промени се отразиха на използването на интернет в световен мащаб?

Статистиката говори достатъчно

В градовете с карантина въздействието е ясно: използването на интернет нарасна. Хората масово напуснаха центъра на града, за да работят от безопасността на домовете си и по този начин преместиха местоположението на уеб трафика си - докато разглеждаха повече съдържание.

Разпръсна се и клетъчният трафик. С по-малко служители в движение в райони с висока концентрация на бизнеси и офиси, клетъчният трафик се премести в районите, в които хората живеят. Според статистиката, в големите градове като Лос Анджелис, Ню Йорк, Париж и Милано използването на интернет се е увеличило някъде от 20% до 50%.

Разбира се, общият трафик е само един важен фактор за устойчивостта на интернет. Ето и видовете съдържание, разглеждани най-много от началото на 2020 година до началото на 2021 година.

Образование и усъвършенстване преди всичко

С децата вкъщи, родителите търсят все повече образователни дейности и класове и се наблюдава 200% увеличение на трафика към уебсайтовете, посветени на деца и ученици.

Освен това хората очевидно се стремят да разширят хобитата си, което води до 120% увеличение на интернет трафика, свързан с изкуствата и занаятите. От друга страна, свързаното със спорта съдържание намалява с 50%, което се дължи на спрените футболни и други срещи в най-различни спортни категории.

Освен това, по-малко пътуващи хора означават намаляване на интереса към авиокомпаниите и свързаните с жилищата уебсайтове с около 20%.

Въпреки че печалбата в трафика в някои категории не е напълно компенсирана от спада в други, това води до общо глобално увеличение в използването на интернет.

Забавленията вече са у дома

Друг интересен извод – търсенето на игрите и развлеченията също нарасна с повече от 100% от началото на коронавирусната криза. Това не е никаква изненада, особено за България, където доставчици на забавление и пари за потребителите като Efbet са в своя възход.

Карантината, страховете за здравето и целият дискомфорт би бил много тежък за понасяне, ако хората в интернет не можеха да разчитат на неща, с които да се забавляват през безкрайните периоди от време, прекарано между четирите стени на дома. Ето защо много потребители избраха да заложат на онлайн бетинга, който така или иначе винаги са обичали и който отдавна е модерен в тези среди.

Нищо чудно, че интернет сега е по-използван от всякога, като се има предвид колко много възможности за добре прекарани часове предлага той! Достатъчно е човек да открие онлайн казино, на което може да има пълно доверие, и да се потопи в разнообразието от игри, които се предлагат. Ето това е един начин човек да уплътни часовете у дома по приятен и ползотворен начин, защото залагането помага и за припечелването на средства. А едва ли за някой има нещо по-приятно от това да изкарва пари, докато се забавлява на дивана, в домашни условия, нали така?

Ето това прави интернет през една пандемия – прави всичко възможно, за да се чувстваме добре. На какво ли още е способен?

HARDGAMER.BG ВСИЧКИ ПРАВА ЗА ПАЗЕНИ! Използването на материали и текстове от сайта, включително копирането и преправянето им е забранено по силата на ЗАПСП и ЗАД на ЗАПСП.
"