Customer support: sales@hardgamer.bg +359883378156
Bulgarian

Моите покупки

0 продукт/а - 0,00 лв.
Вашата кошница е празна!

Какъв компютър за игри препоръчват от Ардес

Бъди социален

sideblock

По какво се различават геймърските компютри от обикновените

Геймърските компютри са специализирани машини, дизайнирани да поддържат висока производителност при сериозно натоварване. Отличават се с изключително мощен процесор, високоскоростна видео карта и голям хард диск, както и много добра охладителна система. По този начин се осигуряват дълги часове спокойна игра без прегряване и изключване на системата.

Друга видима разлика е в дизайна на самата геймърска машина. Обикновено компютрите за игри са със специфичен вид на кутиите, големи отвори за вентилация и подчертана киберпънк нотка във външния вид.

На какво трябва да обърнем внимание когато избираме

Компонентите, които ще ни осигурят гладки и безпроблемни часове игри, са:

  • Добър процесор;

  • Памет;

  • Видео карта;

  • Охлаждане.

Процесорът е двигателят на нашата геймърска машина. При него двата основни фактора са тактовата честота и броят ядра. Честотата се измерва в гигахерци и е пряко свързана с производителността на машината. Добрите геймърски компютри разполагат с процесори с честоти между 3.2 и 3.6 GHz. Броят на ядрата в един процесор са свързани с бързината при мултитаскинг на машината. Вариантите са от 2- до 32-ядрени процесори.

Паметта в компютрите бива няколко вида, но за добра машина за игри са важни оперативната памет (RAM) и размерът на твърдия диск. С RAM-та е свързана възможността за изпълнение на много задачи и накуп, и последователно. Вариантите са между 8 и 64 GB, като колкото е по-голямо числото, толкова по-бърз и незабиващ ще е компютърът ни.

Много от съвременните игри изискват значително по обем място, за да могат да се инсталират, затова големият размер на твърдия диск в нашата геймърска конфигурация е от съществено значение. Ако смятаме да играем тежки и сериозни игри, 700 гигабайта е абсолютният минимум за твърд диск.

От видео картата зависи цялостното ни изживяване, защото с нея е свързан образът, който виждаме на монитора. Често това е най-скъпият компонент от геймърската машина. Колкото е по-мощна тя, толкова по-бързо и гладко ще се възпроизвежда картината. Най-известните марки за видео карти са NVIDIA и AMD.

Охлаждането е от витално значение, тъй като при игри устройството ни ще се загрява много и без адекватно изстудяване има шанс да се повреди непоправимо. Това се постига чрез мощни вътрешни вентилатори, а в някои случаи е добре да заложим и на водно охлаждане.

Какъв е ценовият им диапазон

Геймърските решения не са евтино удоволствие. Бюджетните варианти стартират от цени около 700 лв, средният ценови клас е около 2000 лв, а най-мощните и високоскоростни варианти са над 10 000 лв.

Къде може да открием такъв

Търсенето на добри гейминг компютри лесно може да доведе до онлайн магазина на Ардес – ardes.bg. Изключително богатия избор на компютри и лаптопи са ги превърнали в предпочитан доставчик на такъв тип машини. Ardes са абсолютен лидер на пазара за ИТ продукти, осигурявайки безплатна консултация, професионално обслужване и бърза и коректна доставка.

HARDGAMER.BG ВСИЧКИ ПРАВА ЗА ПАЗЕНИ! Използването на материали и текстове от сайта, включително копирането и преправянето им е забранено по силата на ЗАПСП и ЗАД на ЗАПСП.
"