Customer support: sales@hardgamer.bg +359883378156
Bulgarian

Моите покупки

0 продукт/а - 0,00 лв.
Вашата кошница е празна!

Как да купуваме авточасти правилно?

Бъди социален

sideblock

Собствениците на автомобили, които се обаждат в магазини, често са шокирани, когато научат за цените на резервните части. Това е неприятен разход, но той може да бъде намален, ако пазарувате от правилното място и от правилните хора – по правилния начин. Ето как да го направите.

Правете си проучвания

Има поне два уебсайта, които всеки купувач трябва да посети, преди да купи, за да направи качествено проучване. Винаги трябва да имате широка картина за това какво се предлага на пазара.

Проверявайте, проверявайте, проверявайте!

Обадете се в автокъщата, за да потвърдите конкретния номер на частта, преди да завършите покупката. Ако не потвърдите номера на частта, можете да имате сериозни проблеми с това, което сте купили.

Ще научите, че някои части са уникални за определени комбинации от двигател и трансмисия. А списъкът на потенциално засегнатите части е дълъг - от компютри, модули и сензори, до по-основни елементи като алтернатори и стартери.

Отказвайте, но бъдете учтиви

Когато нещо не ви вдъхва доверие, не се притеснявайте да го откажете. Просто бъдете учтиви, защото това ви подхожда.

Винаги търсете отстъпки

Автомобилните части са скъпи, така че търсете отстъпки. Има начини да намерите кодове за намаления или отстъпки от производители.

Купувайте редките артикули лично

Макар онлайн пазаруването, особено в topcar.bg, да има огромни предимства, в някои случаи е по-добре да посетите физическия обект на дадения магазин. Когато става дума за редки и по-специфични артикули, е добре да ги огледате и сравните на живо, за да не бъдете разочаровани след това.

Все още не можете да намерите? Има решение!

Ако онлайн ловът не намери частта, от която се нуждаете, е време да посетите пазарите със стоки втора употреба. Много любители с време за убиване ще донесат собствените си инструменти и апарати и ще ви предложат нужната част. Така ще можете сами да ремонтирате колата си. Това е най-евтиният вариант в левове.

Търсете във форумите

Онлайн форумите за вашите марка и модел автомобил обикновено имат членове, живеещи из цялата страна. Като поискате съдействие за придобиване на част, която не е местна за вас, все пак можете да получите това, което ви е необходимо.

Ако форумите за ентусиасти не работят за вас, опитайте да се свържете чрез групи и страници във Facebook. Ще се изненадате какво ще направи приятел на приятел за малко допълнителни пари.

Помислете за закупуване на автомобил за части

Ако имате място, помислете дали да вземете автомобил с части, който може да служи като превозно средство - донор. Чрез търсене на обяви на публични търгове в близост можете да намерите нещо подходящо. Местните вестници също съдържат такъв тип обяви.

Гаранция на продукта

Ако планирате да инвестирате доста значителна сума в части за автомобили, тогава едно нещо, за което със сигурност трябва да внимавате, е получаването на гаранция за продукта. Тъй като вероятно не желаете да закупите например комплект за окачване, който ще покаже признаци на неизправност само след седмица или две, свържете се с доставчика и попитайте дали той ще ви даде гаранция, че артикулите са с добро качество и са достатъчно устойчиви.

Тъй като в днешно време можете да закупите почти всичко, което искате онлайн, със сигурност е удобно да закупите авточасти и от онлайн магазин. Въпреки това, за да направите безопасен избор, е задължително предварително да разгледате и физическия обект на марката.

Не забравяйте да бъдете много внимателни и да купувате информирано и разумно. В крайна сметка колата не е просто лъскава джаджа, с която да се хвалите пред обществото. От нея зависи вашият живот, както и този на най-любимите ви хора. Затова не си позволявайте слабости и бъдете адекватни във всеки един момент и ситуация. Погрижете се за колата си достойно и с любов и тя ще ви отвърне със същото!

HARDGAMER.BG ВСИЧКИ ПРАВА ЗА ПАЗЕНИ! Използването на материали и текстове от сайта, включително копирането и преправянето им е забранено по силата на ЗАПСП и ЗАД на ЗАПСП.
"